INSTA LAJF

Hočeš ali nočeš, socialna omrežja so postala pomemben del naših življenj. Če te danes ni vsaj na Instagramu ali Facebooku, skoraj da ne obstajaš. In kljub temu, da morda nisi tako prisoten na socialnih omrežjih, tam vseeno si.

Ljudje imamo potrebo deliti svoje življenje s svojimi sledilci. Objavljamo najboljše trenutke svojega življenja, kar je razumljivo. Najverjetneje si nihče ne želi objaviti sliko takrat, ko se je skregal s partnerjem ali pa ni naredi izpita. Vse to je razumljivo, pomembno pa je, da se ljudje zavedamo, da Instagram ni resnično življenje. Instagram so naši najboljši trenutki okrašeni s filtri. Vsi imamo kdaj slabe dneve pa mogoče tega ne bomo delili na svojih socialih omrežjih. Zakaj? Ljudje, kljub temu, da vsi trdijo kako pomemben je realnem Instagram, taki objavi ne namenijo veliko pozornosti. Želimo si popolnosti, lepo urejenih slik, skrbno načrtovanih poz in usklajenih barv. Zakaj nam je izgled na socialnih omrežjih, všečki in komentarji postal tako pomemben? Sama sem sebe velikokrat zalotila, kako panično iščem dobro lokacijo in lovim najboljšo svetlobo za top fotko. Bog ne daj, da bo imela slika malo lajkov, ker je šel ves moj trud v nič. Halo!? Vse je lahko še huje, ko ti nekdo pod sliko prilepi nesramen komentar. Kljub temu, da osebe skoraj sigurno ne poznaš ( verjetno je celo lažen profil, za katerim se skriva zafrustrirana oseba).

Dejstvo je, da se vsi bolje počutimo če dobi slika 100+ všečkov in ne 10, samo zakaj? Ali je to res potrdilo, da nekaj delamo prav? Ali ne bi bilo bolj logično, da delaš in ustvarjaš tisto, kar veseli tebe in ne druge?

Žal tako ni samo na socialnih omrežjih, enako je v resničnem življenju. Zakaj bi delali nekaj, samo da bi osrečili in zadovoljili druge. Čas je, da sebe postavimo sebe in svojo srečo na prvo mesto. Tako ali tako, ne boš nikoli ugajal vsem, zakaj se torej truditi. Delaj tisto, kar te osrečuje. Če želiš plesati kljub temu, da morda nisi najboljši pleši. Če si želiš peti pa nimaš posluha, poj. Če si želiš objaviti sto svojih selfiejev, daj. In če si želiš objaviti 100 storijev kako uživaš na počitnicah s fantom, objavi.

Čas je, da se začnemo ljudje ukvarjati s svojim življenjem. Če nekoga spremljaš na Instagramu še ne pomeni, da ga poznaš. Če par objavlja skupne slike, ne pomeni da v resničnem življenju ni srečen. Torej, če želimo delati zaključke, dajmo to osebo najprej spoznati in presenečeni boste, koliko ljudi je v resničnem življenju popolnoma drugačnih. Na socialnih omrežjih delimo tisto, kar želimo da drugi vidijo. Ni resnično življenje, kar pa ne pomeni, da je vse zlagano.

Do naslednjič

Ljubljančanka

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s