IDEJE ZA HITER ZAJTRK.

Vsi vemo, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, kljub temu pa ga veliko ljudi izpusti. Seveda vsi radi malce dlje poležimo v postelji, takrat pa nam pogosto zmanjka časa za pripravo obroka. Sama spadam v skupino ljudi, ki si brez zajtrka ne predstavlja začetka dneva. To je čas zame, takrat si napolnim baterije za prihajajoč dan, pogledam kakšen Youtube video in v miru in tišini pojem zajtrk. Zaradi tega je vredno vstati tudi eno uro prej, verjemite.

Kaj si lahko pripravimo zjutraj, da nas nasiti, hkrati pa nam ne vzame preveč časa?

SADJE IN JOGURT

Najhitrejši zajtrk je zagotovo sadje. Samo od sadja se vas/nas večina najbrž ne bo nasitila, zato si sama dodam zraven grški jogurt, kosmiče in žlico medu. Celotna priprava vam bo vzela 3 minute, 5 če vam je pomemben izgled,haha.

Grški jogurt s kosmiči in jagodami.

CHIA PUDING

Chia puding je obrok, ki zahteva pripravo en dan prej, razlog za to pa so chia semena, ki se čez noč namočijo. Seveda si lahko to pripraviš tudi isti dan, edina razlika bo v gostoti. Sama zmešam mleko, jogurt in malce medu, dodam chia semena in vse skupaj postavim čez noč v hladilnik. Zjutraj samo še okrasim, dodam maline in puding je pripravljen.

Chia puding
Chia puding z malinami.

AMERIŠKE PALAČINKE

Vedno se mi je zdelo, da je priprava ameriških palačink zelo zamudna in zahtevna, kar pa seveda ni res. Lovila sem se samo prvič, ko poznaš postopke pa je vse skupaj zelo hitro. Tako so palačinke z sadnim prelivom (sama obožujem maline) postale moj najljubši zajtrk. Seveda ni za vsak dan, kdaj pa kdaj se pa lahko pregrešimo.

Ameriške palačinke.

JOGURT Z KIVIJEM

Zmiksan kivi z grškim jogurtom je odlična ideja za hiter in osvežilen zajtrk, odličen za prihajajoče poletne dni. Priprava je čisto preprosta, okus pa noro dober. Recept najdete na Instagram strani Hoferslo.

Kivi z grškim jogurtom.

OVSENI KOSMIČI

Ovseni kosmiči se v moji skledi znajdejo vsak drugi dan. Sama jih vedno skuham v mleku, saj mi je boljši okus. Po želji lahko dodaš sadje, oreščke, arašidovo maslo itd. odvisno od tega kako zdrav obrok želimo.

Ovseni kosmiči.

Tako tukaj je nekaj mojih idej, zajtrkov, ki jih sama najraje jem zjutraj. Vse vam vzamejo največ 7 min, tako da naslednjič ni izgovorov, da ni bilo časa.

Do naslednjič

Ljubljančanka

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s