MOJ JE NAJBOLJŠI!

Res si nisem predstavljala, da bo toliko zanimanja o tej objavi. V bistvu sem jo imela napisano, že kar nekaj časa. Določene stvari se ti nabirajo toliko časa, dokler ni preveč. Vseeno sem to objavo pisala še enkrat, malce bolj cenzurirano seveda, haha. Sama na hokejske tekme hodim že res dolgo časa, zato si upam trditi, da nekaj o hokeju tudi vem. Nisem strokovnjak, niti trener, vem pa da ima hokejska tekma tri tretjine in kaj je icing. Ja tudi prvo vprašanje je zastavilo, kar nekaj punc. Seveda, če prideš prvič na tekmo zaradi fanta, ti marsikatera stvar ni jasna. Ena punca je po prvi menjavi na ledu suvereno zakorakala proti izhodu, ker je mislila, da se je tekma že končala. Je pa bila prvič na tekmi zato ji je oproščeno. 🙂 Priznam pa, da sem se res nasmejala.

Na hokeju sem v teh letih spoznala ogromno punc. Z nekaterimi sem v kontaktih še vedno. Zame bo vedno najljubša prva sezona, Uroš je igral še pri u20 in s prijateljico sva veselo hodile na treninge, ker kaj drugega pa imaš za početi v petek zvečer kot gledati hokejski trening z dekico in vročim kakavov v roki. Daleč najljubša sezona.

Z večino punc sem prekinila stike, ker smo se družile bolj kot ne zato, ker smo bile vse tam. Čeprav je najboljše gledati tekmo sam, saj tako preskočiš tisti del, ooo moj je dal gol, moj je najboljši. Včasih se mi zdi, da fantom ni toliko pomembno koliko točk doseže na tekmi kot kakšnim puncam, ki skrbno beležijo celotno statistiko in njegov čas igranja. Konec sveta je že, če ga trener postavi v tretjo peterko, ker moj je itak najboljši. In najboljša je prva postava, ki začne tekmo.

Na tekme sem vedno hodila, mogoče sem jih v sedmih letih zamudila 10, pa še takrat sem imela opravičilo haha. Vseeno mi je bilo ali je sedel ali pa igral. Tudi ko je bil na tribuni sem bila z njim. Hodila sem zaradi njega. Še danes mu lahko rečem samo vsaka čast, da še vedno vztraja. Sama bi najbrž že zdavnaj drsalke postavila v kot. Ravno zato nisem nikoli zastopila, zakaj bi se bolje počutila, če bi igral v prvi ali pa vsako tekmo dal gol. Vseeno mi je kje igra, v katerem klubu je, objavila ga bom tudi takrat, ko bo celo tekmo presedel ali pa igral v drugem klubu.

Mogoče s tem nimam problemov, ker se ne predstavljam kot Urošova punca. Sem Maša, svoja oseba s svojimi cilji. Se mi zdi, da je to velik problem punc, ki skozi fantovo kariero živijo svoje sanje. Nismo pa v NHL-u, zato te sanje ne trajajo toliko dolgo, prav tako pa niso tako bleščeče, kot si morda kdo misli. Hokej še zdaleč ni tako popularen kot nogomet in enako je z hokejisti. Ljudje prepoznajo edino Kopitarja, pa še to ne vsi. Potrebno se je zavedati, da ta kariera ni večna, lahko imaš slabo sezono, te ustavi poškodba ali pa si enostavno prestar. Do konca življenja sigurno ne moraš vztrajati.

Mislite, da bi vse punce hodile s fantom, če ne bi bil športnik? Iz mojih izkušenj lahko suvereno rečem da ne. Kar je žalostno. Ampak okej, če se ona počuti bolje, ko reče da je njen fant hokejist potem naj bo tako. Ne vem pa s čem se bo pohvalila, ko bo športno kariero zaključil. S tem, da je hodila s hokejistom? Najbrž da ne.

Vsak dela in se obnaša kot želi. Jaz bom vedno hodila na tekme, kaj bo počel ko ne bo več igral me ne skrbi, ker je veliko več kot to. Če ne drugega bo vedno imel punco, ki ga bo podpirala pri vsem kar si bo zadal. In to je najpomembnejše.

Do naslednjič

Ljubljančanka

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s