Hej ti! Lepa si.

Ženske znamo biti zelo zakomplicirane ko pride do videza. Tako kot vsaka, sem bila tudi jaz dolgo časa obsedena s svojim videzom. Koliko imam kilogramov, kje se je pojavil kakšen nov mozolj, skratka zmeraj sem našla neko nepravilnost na sebi, ki me je motila. Ogromno sem dala na to kako izgledam, da sem vedno urejena. Saj veš, od ženske se to nekako pričakuje. Tudi če sem se sprehodila zgolj do trgovine, ki je od mojega doma oddaljena 2 min ( ja celo ja, haha) sem imela na obrazu celoten makeup in pa seveda jeans hlače. Takrat mi namreč tudi na misel ni prišlo, da bi lahko trenirke oblekla tudi zunaj stanovanja. Ko sem bila urejena, sem se počutila bolje, bolj samozavestno. Ker sem imela zelo problematično kožo, sem se vedno skrivala za ličili. Pri vsem tem pa sem pozabila, da so ravno te napake tiste, ki nas delajo posebne in da se moraš imeti rad ne glede na vse.

Kako te bo imel rad nekdo drug, če se še sam ne moreš? Od žensk se sicer pričakuje, da so urejene, namazane in pobrite, ampak zakaj? Važno je, da se v svojem telesu počutiš samozavestno in močno. Če želiš imeti tri kile pudra ga imej, če si želiš iti ven v trenirki, pojdi. Še le, ko se boš sama počutila samozavestno in lepo bo to res vidno tudi navzven. Sama sem potrebovala kar dolgo, da sem se sprejela točno takšno kot vsem, z vsemi brazgotinami na obrazu in strijami. Moja postava še zdaleč ni popolna, trenutno se niti ne trudim, da bi bila, saj sem čisto zadovoljna s trenutnim izgledom. Treba se je zavedati, da je vsaka lepa na svoj način, vsaka ima neko stvar, ki jo naredi drugačno in posebno. Pozabi na to, kar ti govori družba. Da morda nisi dovolj suha, ali pa si presuha, da tvoja koža ni dovolj napeta ali pa rit dovolj dvignjena. Lepa si z vsemi »napakami«. Zato si dovoli izgledati realno.

Malo je žensk, ki vedno izgledajo kot iz škatlice. Pri meni velikokrat pridejo dnevi, ko se mi ne da oprat niti las, kaj šele kaj drugega ( za boljšo predstavo kako izgledam večino časa, lahko pogledate Urošove storije haha). Takrat si spnem lase v veliko figo in pobrskam po predalu, kjer se skrivajo trenerke. In to tiste, ki so mi vsaj 20 centimetrov predolge. Pa ne razumite me narobe, seveda se rada uredim, ni pa to nekaj kar bi nujno potrebovala, da bi se počutila bolje. Enaka sem tudi ko iz omare vzamem zgolj trenirko in majice . Mogoče se komu ki to bere zdi, ja madona s kakšnimi neumnostmi se obremenjujemo, ampak verjemite da veliko ljudi, ne samo žensk čuti pritisk, da bi izgledale popolno. Dejstvo je, da so socialna omrežja polna lepih deklet, z ozkim pasom in velikim oprsjem. In vse so vedno v nulo urejene. Tudi če nočeš, se začneš primerjati s temi dekleti. Pa verjemite, nobena ne izgleda tako večino časa. Če sploh izgleda tako. Veliko naredi že poza, kako se postavi, kam gleda in pa seveda razne aplikacije. Zato se ne primerjaj z drugimi in ne pozabi, lepa si, točno takšna kot si.

Do naslednjič

Ljubljančanka

objava je nastala v sodelovanju z Manzara.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s